DPO On Demand

ICO je oglobil Londonsko podjetje Boost Finance (BFL) za pošiljanje elektronske pošte o predplačniških pogrebnih načrtih

Britanski pooblaščenec je kaznoval Londonsko tržno podjetje Boost Finance Ltd (BFL) z 90.000 funti, ker je podjetje od januarja do septembra 2017 nezakonito poslalo več kot 4 milijone e-sporočil.

Sporočila so poslali ljudem, ki se naročili storitve na različnih spletnih straneh, ki jih upravlja BFL, vendar posamezniki niso dali soglasja, da jih prejmejo. Preiskava ICO je pokazala, da v vseh, razen na eni od spletnih strani, ni bilo jasno, od koga so bila e-poštna sporočila (torej, kdo jih je poslal) – čeprav so v nekaterih primerih generično omenili ponudnike predplačniških pogrebnih načrtov. Večina spletnih mest naročnikom ni omogočila, da se odločijo za trženje tretjih oseb.

Andy Curry, vodja skupine za izvrševanje ICO, je dejal:

"Podjetja, ki želijo uporabljati elektronsko trženje, morajo poskrbeti, da sledijo zakonu. Ljudje bi še posebej pričakovali, da bo to tako, če bo subjekt zaznan kot občutljiv, kot je bil v tem primeru.

"Boost Finance se je močno sklicevala na svoje družbe, da bi javnosti posredovala na milijone neželenih sporočil in zagotovila skladnost z zakonom. Vendar je bila odgovornost družbe Boost Finance, da zagotovi, da imajo veljavno soglasje za pošiljanje e-poštnih sporočil. Podjetja morajo poslati marketinška sporočila v skladu z zakonom ali se soočiti z morebitnim izvršilnim ukrepom s strani ICO. "

Preiskava je pokazala, da se je družba BFL sklicevala na neustrezne in zavajajoče metode za zbiranje osebnih podatkov za pridobitev soglasja in da soglasje ni bilo dovolj jasno ter je tako kršilo zakonodajo. Soglasje ni jasno in pravilno, če ljudje ne razumejo, v kaj privolijo. Organizacije morajo vedno zagotoviti, da je jezik, ki ga uporabljajo, jasen, razumljiv in ne skrit v pravilniku o zasebnosti ali v majhnem tisku.

Dostop do članka