DPO On Demand

Britanski pooblaščenec je zaradi neželenih klicev izrekel globo

Britanski pooblaščenec (ICO) je podjetje iz Manchestra kaznovalo s 150.000 funti zaradi neželenih tržnih telefonskih klicev.

Podjetje Oaklands Assist UK Ltd s sedežem v Radcliffu je v obdobju dveh mesecev od maja do julija 2017 opravilo 63.724 klicev osebam, ki so imele izbrano opcijo »Ne kliči« (do not call), kar pomeni, da oseba ne želi prejemati klicev za namen neposrednega trženja.

Zakon določa, da se klici v živo ne smejo uporabljati za nobeno številk, ki je registrirana kot ”Do not call”, razen če se posebej ne strinjajo s pozivom.

Podjetje je prvič prišlo pod drobnogled ICO junija 2017, ko je bilo ugotovljeno, da je bilo čez to podjetje največ pritožb v enem mesecu.

Kar 59 pritožb je vključevalo:

"Klicatelj je bil zelo nasilen, ko sem ga vprašal, kako so dobili naše podatke. Uporabil je zelo žaljiv način komunikacije in potem je odložil. Iz te številke so klicali tudi ob drugih priložnostih. "

"Klic sem prejel ko sem bil v avtomobilu s svojimi otroki in kljub jezi sem ga lepo prosil, da naj odstrani moje podatke. Potem je postal zelo agresiven in jezen, zato sem odložil. Prav grozno in moteče je prejemati take klice. "

Direktor ICO za preiskave Steve Eckersley je dejal:

Podjetja, ki delujejo na ta način, povzročajo stres in prekršek ogromnemu številu ljudi, ki res ne želijo teh klicev. Naš nasvet za organizacije je povsem jasen: ne smejo poklicati ljudi, registriranih v sistemu ”Do not call”, in če bomo videli da se to dogaja, bomo po potrebi preiskovali in sprejeli izvršilne ukrepe.

Dostop do članka