DPO On Demand

Priprava ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov (DPIA)

Spletni seminar: Priprava ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov (DPIA)

Ste se že mučili z izdelavo ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov? Če je odgovor pritrdilen, ste bržkone ugotovili, da to ni enostavna naloga. Predvsem to ni naloga samo ene osebe v podjetju, in ta oseba ni pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov.

Ključno pri izdelavi ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov (DPIA) je razumevanje obdelave osebnih podatkov, sama priprava tega dokumenta pa vas prisili, da se je lotite temeljito. Ker je ta dokument namenjen samo upravljavcu oziroma ga morate na zahtevo pokazati Informacijskemu pooblaščencu, lahko vanj zapišete prav vse podrobnosti obdelav in ukrepov, ki ste jih izvedli za zavarovanje osebnih podatkov. Ko boste naredili temeljito oceno učinkov, boste svoje obdelave res dobro poznali ter imeli obdelave in ukrepe za zavarovanje osebnih podatkov tudi ustrezno dokumentirane.

Na seminarju bomo odgovorili na vprašanja, kot so:

  • Kdaj je treba izdelati DPIA?
  • Kdo jo izdela? Kdo sodeluje? Kakšna je vloga pooblaščenca za varstvo podatkov?
  • Kakšna mora biti DPIA na pogled? Katero metodologijo izbrati?
  • Kako izvedemo vse korake pri izdelavi ocene (opis obdelave, analiza tveganj in opredelitev ukrepov za zmanjševanje tveganj)?
  • Kaj je rezultat ocene, kateri so naslednji koraki?

Na predavanju boste osvojili različne metodologije izdelave DPIA in spoznali kontrolni seznam tveganj in ukrepov za obvladovanje tveganj. Ne glede na izbrano metodologijo boste osvojili znanje, kako temeljito opisati obdelave osebnih podatkov in na katera tveganja je pri tem treba misliti.

Komu je izobraževanje namenjeno:

Pooblaščenim osebam za varstvo podatkov (DPO), pravnikom v podjetjih, vodjem IT-oddelkov, vodjem marketinga, vodjem kadrovske službe, odgovornim osebam za obdelavo osebnih podatkov. Predvsem je udeležba priporočljiva za podjetja, ki so upravljavci velikih baz osebnih podatkov in/ali posebnih vrst osebnih podatkov, ter tudi za podjetja, ki razvijajo IT-rešitve za obdelavo osebnih podatkov, in podjetja, ki ponujajo storitve neposrednega trženja.

Predavateljica:

  • Bojana Pleterski, direktorica Info hiše

Datum: 23. 4. 2021, 10.00–11.30

Lokacija: Spletni seminar

Prijava na seminar

Cena seminarja je 114,00 EUR + DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnosti:

  • 10-odstotni popust za 2 ali več udeležencev
  • 20-odstotni popust za člane DPO kluba Info hiše (pri prijavi je potrebno vnesti promo kodo “DPO20” (velja samo za člane DPO kluba).

Objavil/a

Info hiša