DPO On Demand

Skladnost spletnih strani in posledice odločitve CJEU C-311 /18 (Schrems II)

Spletni seminar: Skladnost spletnih strani in posledice odločitve CJEU C-311 /18 (Schrems II)

Poleti leta 2020 je na zahtevo avstrijskega aktivista Maxa Schremsa Evropsko sodišče odločilo, da t.i. »Privacy shield«, ki je olajšal prenos osebnih podatkov iz EU v ZDA in s tem uporabo storitev internetnih velikanov, kot so npr. Facebook, Google, Amazon in Microsoft, ne more biti več primerna pravna osnova za izvoz osebnih podatkov.

Približno mesec zatem je Max Schrems začel s prijavami spletnih strani, ki po njegovem kršijo novo odločitev CJEU. Med njimi so se znašle tudi spletne strani večjih slovenskih podjetij.

Na predavanju si bomo ogledali, kako sploh vedeti, katere osebne podatke vaša spletna stran posreduje drugim deležnikom, kakšne so nove zahteve Evropskega sodišča glede tega in kako s kar najmanj tveganja obdržati kar največ storitev na spletni strani.

Program

  1. Pravne osnove za prenos podatkov v tretje države
  1. Ureditev do 16. 7. 2020
  2. Vsebina odločitve C-311/18 in kako vpliva na prenos OP v ZDA
  3. Kaj moramo storiti za zagotovitev pravne varnosti
  1. Osnove delovanja spletnih strani
  2. Predstavitev pogostih napak, njihovih tveganj in možne mitigacije le-teh
  3. Delavnica/seminar (samo za šolanje): Pregled vaše spletne strani, identifikacija potencialno neskladnih elementov in evaluacija le-teh.

Komu je seminar namenjen:

Predavanje je namenjeno vodilnim v organizacijah, službam, ki so odgovorne za vsebino in delovanje spletnih strani in pooblaščenim osebam za varstvo podatkov (DPO-jem) v organizacijah.

Predavatelj:

  • Primož Govekar, direktor Info hiše

Prijava na seminar

Cena delavnice je 114,00 EUR + DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnosti:

  • 20-odstotni popust za 2 ali več udeležencev
  • 20-odstotni popust za člane DPO kluba Info hiše (pri prijavi je potrebno vnesti promo kodo “DPO20” (velja samo za člane DPO kluba).

Datum: 14. 12. 2020, 10.00–12.00

Lokacija: Spletni seminar