DPO On Demand

O storitvi

Pametno izberite svojega DPO-ja oz. pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Morda v vašem podjetju ali državnem organu ni dela za 8 ur na področju varstva osebnih podatkov, že zaposleni pa nimajo časa za dodatno delo in ne potrebnih znanj? Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov dopušča, da obveznosti angažiranja osebe, pooblaščene za varstvo osebnih podatkov, izpolnite s pogodbenim sodelavcem; torej najamete ustrezno fizično ali pravno osebo. Pokličite nas še danes: 051 312 902. Vrhunski pravni strokovnjaki z več kot deset let izkušenj na tem področju, Primož Govekar iz družbe Ascaldera in mag. Filip Božić kot tim Info hiše lahko postanemo vaš DPO, strokovnih referenc in praktičnih izkušenj imajo veliko. Cena storitve je mesečni pavšal, ki bo odvisna od velikosti vašega podjetja/organa in števila zbirk, ki jih imate.

Pokličite nas še danes: 01 23 55 036

Kdo vse mora imeti DPO-ja, pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov?

Imenovanje uradne osebe za varstvo osebnih podatkov je obvezno:

  • v javnih organih (izjema v delu, ki se nanaša na dejavnost sojenja, so sodišča);

  • pri tistih upravljavcih in obdelovalcih osebnih podatkov, katerih osnovna dejavnost vključuje obsežno obdelavo osebnih podatkov z rednim in sistematičnim spremljanjem posameznikov (profiliranje, segmentiranje ipd.) ter

  • pri upravljavcih, katerih osnovna dejavnost vključuje obsežno obdelavo posebnih kategorij osebnih podatkov iz 9. člena splošne uredbe oziroma podatkov, ki so povezani s kazenskimi obsodbami in prekrški iz 9.a člena splošne uredbe.

V vseh drugih primerih je odločitev za imenovanje uradne osebe za varstvo osebnih podatkov prepuščena upravljavcu oziroma pogodbenemu obdelovalcu. Če imate obsežne zbirke osebnih podatkov, je to vsekakor priporočljivo.

Objavil/a

Info hiša