DPO On Demand

Pravila zasebnosti

Osebne podatke varujemo kot svoje

Varnost

INFO HIŠA uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih in drugih zaupnih podatkov ter plačil. Podatki o karticah in dostopih do plačilnih sistemov se ne shranjujejo na strežniku spletne strani in so ustrezno kodirani, zato jih tretje osebe ne morejo prebrati.


Uvodna pojasnila

INFO HIŠA pri zagotavljanju svojih storitev obdeluje tudi osebne podatke. INFO HIŠA d.o.o. kot upravljavec osebnih podatkov obdeluje osebne podatke naslednjih kategorij posameznikov:

 • članov DPO KlubaTM, ki so fizične osebe;
 • nosilcev oziroma skrbnikov uporabniških računov;
 • obiskovalcev spletnih strani INFO HIŠE;
 • drugih uporabnikov storitev INFO HIŠE, ki so fizične osebe.

Ker se v zvezi s storitvami in produkti INFO HIŠE posamezniki pojavljajo v različnih vlogah in v zvezi z njihovimi osebnimi podatki prihaja do različnih vrst in obsegov obdelav, predlagamo, da si razlago pojmov preberete v Splošnih pogojih.

INFO HIŠA se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov vseh uporabnikov vseh storitev, ki jih zagotavlja, v skladu s predpisi s področja varstva osebnih podatkov, ki veljajo v Republiki Sloveniji.

Če ste le obiskovalec spletnih strani INFO HIŠE, o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov.

Če ste nosilec ali skrbnik uporabniškega računa, ali drug uporabnik storitev INFO HIŠE (npr. ste se prijavili na dogodek, ki ga organizira INFO HIŠA), o vas zbiramo tudi druge osebne podatke, ki jih potrebujemo za izvajanje Pogodbe o članstvu v DPO KlubuTM, ali drugih storitev, ki ste jih naročili.


Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile možne brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, tako se prihrani čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več - kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (prijava na dogodke, prijava v DPO Klub™), pomagajo pri zbiranju raznih statistik o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Z uporabo piškotkov INFO HIŠA zbira naslednje podatke obiskovalcev spletnih strani:

 • informacije o napravi (vrsta, znamka in tip);
 • informacije o operacijskem sistemu (vrsta in verzija);
 • informacije o spletnem brskalniku (vrsta in verzija);
 • informacije o nastavitvah zaslona (npr. resolucija);
 • informacije o jezikovnih nastavitvah;
 • informacije o straneh, ki so bile prikazane.

Tehnične informacije o napravi in programski opremi zbiramo zaradi zagotavljanja kakovostnega in jezikovno ustreznega prikaza spletnih strani. Informacije o straneh, ki so bile prikazane, zbiramo za potrebe analitike, ki nam omogočajo izboljševanje vsebin in uporabniške izkušnje. Obiskovalca zgolj z uporabo teh podatkov v tem trenutku glede na stanje tehnologije (state of the art) ni mogoče enolično identificirati.

Z uporabo piškotkov INFO HIŠA poleg zgoraj navedenih podatkov, ki jih zbira o obiskovalcih spletnih strani, zbira tudi naslednje osebne podatke nosilca oziroma skrbnika uporabniškega računa, če je registriran:

 • IP naslov;
 • podatke o lokaciji oziroma vstopni točki dostopa do interneta.

Te podatke INFO HIŠA zbira za potrebe identifikacije uporabnika, da se lahko prepriča, da do spletnih vsebin, ki so na voljo le Članom DPO Kluba™, res dostopajo samo Člani.

Katere piškotke vsebuje spletno mesto?

Tip piškotka Komu služijo Naziv in trajanje
Nujno potrebni piškotki
Ti piškotki so potrebni, da vam ponudimo storitve, ki so na voljo na tej spletni strani. Omogočajo prijavo v vaš uporabniški profil, izbiro jezika, valute, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

Info Hiša

language – 1 mesec
currency – 14 dni
CL_MM_DPO – 1 mesec
PHPSESSID – do konca seje
Funkcionalni piškotki
Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

AddThis
Twitter
Facebook
Google

_atuv* – do 2 leti
reg_fb_* – ne poteče
NID – 6 mesecev
Piškotki za analitiko
Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Google Analytics

_ga – 6 mesecev
_gat – 1 dan
utm* – do 2 leti



Varstvo osebnih podatkov uporabnikov storitev INFO HIŠE

INFO HIŠA obdeluje naslednje podatke nosilcev in skrbnikov uporabniških računov, ter uporabnikov in zastopnikov uporabnikov drugih storitev, kadar so ti fizične osebe:

 • Ime in priimek;
 • kontaktni e-naslov oziroma e-naslov za prejemanje DPO Novic;
 • kontaktni telefon;
 • podatke o upravljavcu, ki je imenoval DPO, oziroma korporativnem članu (zlasti naziv, sedež, davčna številka, datum sklenitve Pogodbe, podatke o plačilu članarine in e-naslov za prejemanje računov) oziroma podatke o naročniku storitev (datum oddaje naročila, vsebina naročila, podatke o plačilu storitve, e-naslov za prejemanje računov ter ime in priimek oziroma firma, naslov in davčna številka naročnika);
 • čas in datum uporabe uporabniškega računa, če je ta dodeljen;
 • čas, datum, vrsto in količino koriščenih storitev, ugodnosti, udeležb na dogodkih in prejemu DPO novic;
 • arhiv komunikacije;
 • druge osebne podatke, ki jih fizična oseba prostovoljno posreduje INFO HIŠI.

Navedene podatke uporabljamo za potrebe opravljanja storitev po Pogodbi o članstvu v DPO Klubu™ oziroma Splošnih pogojih (npr. pošiljanje DPO Novic, pošiljanje opomnikov in napovednikov dogodkov, računov, izvajanje storitev), neposredno trženje (pošiljanje informativnega gradiva in ponudb), za obveščanje o tehničnih ali organizacijskih novostih spletne strani ali poslovanja INFO HIŠE ter ostalo potrebno komunikacijo z uporabniki.

Navedene osebne podatke INFO HIŠA obdeluje za čas veljavnosti Pogodbe o članstvu v DPO Klubu™ oziroma pogodbe o naročilu storitev in še 5 let po prenehanju oziroma do prejema preklica s strani posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo. INFO HIŠA osebne podatke hrani dlje od navedenega roka le v primeru, da ga k temu zavezujejo v Republiki Sloveniji veljavni predpisi.

Osebnih podatkov ne bomo posredovali nepooblaščenim tretjim osebam. INFO HIŠA lahko osebne podatke posreduje svojim pogodbenim partnerjem, ki so soorganizatorji dogodkov, če je to potrebno za organizacijo in izvedbo dogodka, na katerega se je prijavil posameznik oziroma ga je prijavil delodajalec v okviru pogodbe o zaposlitvi.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost uporabniškega imena in gesla v skladu s Splošnimi pogoji in Pogodbo o članstvu v DPO Klubu™, varnost svojega e-naslova ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika oziroma drugih naprav za dostop do vsebin.


Ukinitev uporabniškega računa

Ukinitev uporabniškega računa lahko v skladu s Splošnimi pogoji in Pogodbo o članstvu v DPO Klubu™ zahteva le stranka Pogodbe o članstvu v DPO Klubu™.

Zakoniti zastopnik stranke Pogodbe o članstvu v DPO Klubu™ zahteva ukinitev uporabniškega računa priporočeno po navadni pošti na naslov INFO HIŠE, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, ali po elektronski pošti na e-naslov tina@info-hisa.si. INFO HIŠA bo pri stranki Pogodbe o članstvu v DPO Klubu™ preverila pristnost zahtevka in v roku 15 dni od potrditve zahtevka ukinila uporabniški račun in izbrisala morebitne osebne podatke nosilca oziroma skrbnika uporabniškega računa, razen tistih, ki jih je v skladu s predpisi s področja računovodstva in davčnega prava dolžna hraniti po prenehanju naročniškega razmerja.

Nosilec oziroma skrbnik uporabniškega računa lahko kadarkoli zahteva, da INFO HIŠA dopolni, popravi, blokira ali izbriše osebne podatke, ki se nanašajo nanj in za katere dokaže, da so nepopolni, netočni ali neažurni ali da so bili zbrani ali obdelani v nasprotju z zakonom, kar pa ga ne odveže obveznosti, ki jih ima po Splošnih pogojih oziroma jih ima do stranke Pogodbe o članstvu v DPO Klubu™, ki ga je določila za nosilca oziroma skrbnika uporabniškega računa.

Nosilec oziroma skrbnik uporabniškega računa lahko kadarkoli prepove uporabo kontaktnega e-naslova oziroma e-naslova za prejemanje DPO Novic za namene neposrednega trženja.

Seznanitev s podatki, ki jih hranimo o vas

Nosilec oziroma skrbnik uporabniškega računa in naročnik, ki je fizična oseba, lahko kadarkoli zahteva, da mu INFO HIŠA:

 • omogoči vpogled v katalog zbirke osebnih podatkov;
 • potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne, in mu omogoči vpogled v osebne podatke, ki so vsebovani v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo nanj, ter njihovo prepisovanje ali kopiranje;
 • posreduje izpis osebnih podatkov, ki so vsebovani v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo nanj;
 • posreduje seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen;
 • da informacijo o virih, na katerih temeljijo zapisi, ki jih o posamezniku vsebuje zbirka osebnih podatkov, in o metodi obdelave;
 • da informacije o namenu obdelave in vrsti osebnih podatkov, ki se obdelujejo, ter vsa potrebna pojasnila v zvezi s tem;
 • pojasni tehnične oziroma logično-tehnične postopke odločanja, če izvaja avtomatizirano odločanje z obdelavo osebnih podatkov posameznika.

Spremembe Pravil zasebnosti

INFO HIŠA bo nosilca oziroma skrbnika uporabniškega računa o spremembah teh Pravil zasebnosti obvestila po e-pošti le v primeru, da gre za bistvene spremembe, ki vplivajo na obdelavo osebnih podatkov.

Če uporabnik po spremembi Pravil zasebnosti nadaljuje z uporabo spletnih strani INFO HIŠE, uporabo uporabniškega računa ali koriščenjem storitev INFO HIŠE se šteje, da se s spremembami strinja.